Aceitunas Rellenas Fritas
Gefrituurde gevulde olijven
Ingrediënten:
500 gr grote groene ontpitte olijven
3 sjalotjes
1 wortel
1 bleekselderij
150 gr gehakt
125 ml witte wijn
1/8 theel nootmuskaat
1/2 citroenschil, geraspt
2 eieren
5 eetl geraspte kaas (Manchego)
bloem
paneermeel
olijfolie
Bereiding:
Hak de sjalotjes, de wortel en de bleekselderij fijn. Verhit in een pan 3 eetl olie en bak het zacht. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul en bak totdat het vocht is verdampt.
Dan de wijn en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Laat het geheel daarna afkoelen en wrijf of maal het daarna fijn tot een homogene massa. Meng dan de citroenrasp, 1 ei en de kaas erdoor.
Vul de olijven met het mengsel en haal deze eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de olijven goudbruin. Serveer.