Albondigas
gehaktballetjes
Ingrediënten:
450 gr lamsgehakt
1 ei
4 teentjes knoflook
4 eetl peterselie, gehakt
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1 theel peper
2 plakjes witbrood
2 eetl rode wijn
2 eetl olijfolie
1 ui
3 tomaten
100 ml kippenbouillon
Bereiding:
Ontkorst het brood. Snijd de ui en de knoflook fijn. Ontvel de tomaten en snijd deze fijn. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de helft van de peterselie, de nootmuskaat, het zout en de peper. Week het brood in de wijn en meng dit door het gehaktmengsel. Vorm van het mengsel kleine balletjes (40-40 stuks)
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes voor 5 minuten. Voeg dan de uien toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de tomaten en de bouillon toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen. Strooi de peterselie erover en serveer.