logo

Recente Reacties

Hígados de pollo al jerez
Kippenlevertjes in sherrysaus


Ingrediënten
1000 gr kippenlevertjes
5 eetl bloem
4 eetl boter
1 bosje lente-ui
250 ml kippenbouillon
1/2 theel jinten
250 gr paddenstoelen
15 groene olijven, ontpit
1/2 theel zout
1 theel peper
225 ml sherry (fino)

Garnering:
3 eetl peterselie, gehakt
1 citroen, schijfjes

Bereiding:
Snijd de lente-ui, de olijven en de paddenstoelen in dunne plakjes. Wentel de levertjes door de bloem. Verhit in een pan de boter en bak de levertjes goudbruin en zet apart. Dan de lente-ui toevoegen en bak deze zacht. Dan de overige bloem toevoegen en bak al roerend voor 5 minuten. Vervolgens de sherry en de bouillon toevoegen en roer totdat er een ingedikte saus vormt.
Vervolgens de paddenstoelen, de olijven, de levertjes en de jinten toevoegen en bak dit op laag vuur voor 15 minuten.
Dan het zout en de peper toevoegen en bestrooi het met de peterselie en serveer het met plakjes citroen.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 34 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4885978