Merluza a la gallega
heek op Galicische wijze
Ingrediënten:
1 heek
3 aardappelen
1 ui
2 laurier blaadjes
4 teentjes knoflook
2 theel geroosterde paprika poeder
1/2 theel zout
1/2 theel peper
500 ml water
5 eetl olijfolie
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in dikke plakken. Snijd de ui en de knoflook in plakjes.
Verhit een pan en voeg de aardappelen, de ui en de laurier toe. Voeg dan de helft van het water toe en kook het geheel voor 15 minuten.
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Leg het boven de aardappelen en bestrooi het met het zout en de peper. Voeg dan het overige water toe. De vis moet voor de helft onderstaan. Kook het daarna in 5 minuten gaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten op laag vuur. Voeg dan de paprikapoeder en 2 eetl bouillon toe en meng goed. Meng het geheel bij de vis. Serveer.