Caracoles a la catalana
slakken op Catalaanse wijze
Ingrediënten:
500 gr slakken
2 laurier blaadjes
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
50 gr chorizo
50 gr serranhom
100 ml kippenbouillon, ingedikt
100 gr tomato frito
1/8 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Maak de slakken schoon. Verhit in een pan het water op laag vuur samen met 1 laurier blad, 1 rawit en het zout en laat dit 1 uur stoven. Snijd de chorizo en de serranoham in kleine blokjes.
Verhit in een pan de olie en bak de chorizo samen met de serranoham, de rawits en de peper en bak voor 4 minuten. Voeg dan de slakken toe en bak al roerend voor 2 minuten. Dan de bouillon, de laurier en de tomato frito toevoegen en bal al roerend voor 10 minuten totdat het ingedikt is.
Hak de knoflook fijn en meng het met de overige olie en meng het door de lakken en bak nog voor 2 minuten. Serveer.