Pollo al chilindrón
gestoofde kip met paprika en amandel
Ingrediënten:
4 kippendijen
1-2 kipfilet
6 tomaten
2 uien
2 puntpaprika's
100 gr amandelen
1/4 theel zout
1/4 theel peper
175 ml witte wijn
1 laurier
2 takjes tijm
water
olie
Bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de tomaten kort. Ontvel en ontpit de tomaten daarna. Snijd de tomaten in stukken en de ui in dunne plakjes. Snijd de paprika in blokjes en reepjes. Snijd het vlees in stukken.
Verhit in een pan 3 eetl olie en bak het vlees snel rondom bruin en zet apart.
Voeg in een pan het vlees samen met de tomaat, de ui, de paprika, het zout, de peper, de laurier, de tijm en voeg zoveel water toe dat het net onderstaat. Laat het daarna op laag vuur 20 minuten koken. Voeg dan de wijn toe en kook totdat de alcohol is verdampt. Strooi de amandelen erover en serveer.