Pollo al Ajillo
gebakken kip met knoflook
Ingrediënten:
1 zware kip (1750 gr)
14 teentjes knoflook
450 ml kippenbouillon
4 eetl witte wijn, droog
3 takjes platte peterselie
1 laurier blaadjes
1 takje tijm
1 theel paprika poeder
1 theel zout
1 theel peper
4 eetl bloem
7 eetl oliefolie
Bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Hak de knoflook grof en de peterselie fijn. Meng de bloem met het zout, de peper en de paprikapoeder.
Verhit in een pan de ilie en bak de knoflook voor 2 minuten en schep het uit de pan. Wentel de kip door de bloem en voeg het toe aan de pan en bak het aan beide zijden in 10 minuten goudbruin. Schep de kip daarna uit de pan en verwijder de olie.
Dan de knoflook, de kip, de bouillon, de peterselie, de laurie, de tijm en de wijn toevoegen en bak afgelsoten en op laag vuur het geheel nog 30 minuten. Schep de kip uit de pan en laat de saus indikken en schep het daarna over de kip. Serveer.