Etli Kuru Fasulye
Witte bonen met vlees
Ingrediënten:
250 gr gedroogde witte bonen
250 gr lamsvlees
4 eetl boter
2 uien
2 tomaten
1000 ml runderbouillon
1 groene paprika
zout naar smaak
1 rode lombok
Bereiding:
Week de bonen eerst in water voor tenminste 12 uur. Giet de bonen af en kook deze daarna in schoon water met het zout voor 30 minuten en giet ze opnieuw af. Snijd de uien in plakjes en het vlees in blokjes. Snijd de tomaten in partjes, de paprika in stukken en de lombok in dunne reepjes. Verhit in een pan de boter en fruit hierin de uien voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Vervolgens de tomaten, de paprika en zout toe en laat dit zachtjes 30 minuten afgesloten stoven. Dan de bonen en de bouillon toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Bestrooi het met de reepjes lombok en serveer.