logo

Selinoriza Soupa
knolselderij soep met ouzo


Ingrediënten:
1750 gr knolselderij
1 venkel
2 prei
3 teentjes knoflook
125 ml ouzo
250 ml witte wijn, droog
1500 ml groenten bouillon/water
4 gedroogde vijgen
40 gr feta
13 gr peterselie
3 eelt balsamico azijn
1 eetl petimezi
3 eetl granaatappel zaden
1 theel zout
1 theel peper
160 ml olijfolie

Bereiding:
Schil de knolselderij en maak het schoon en snijd het in blokjes. Snijd de venkel en de prei fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn en verkruimel de feta.
Verhit in een pan 4 eetl olie en ban de prei, de knolselderij, de venkel, het zout en de peper op laag vuur voor 12 minuten. Meng dan de knoflook erdoor. Voeg de wijn en de ouzo toe en kook het afgesloten voor 5 minuten.
Dan de bouillon toevoegen en breng het aan de kook. Dan op middelhoog vuur en vrijwel afgesloten het voor 40 minuten laten sudderen totdat het gaar is geworden.
Wrijf of maal de vijgen, de feta, de peterselie en 3 eetl olie fijn tot een homogene massa.
Pureer de soep en meng de balsamico en de petimezi erdoor. Verdeel de soep over de kommen en schep wat van het vijgen-feta mengsel erop en besprenkel het met de granaatappel en wat olie en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 27 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851434