Chanfaina
stoofpot van lamsvlees
Ingrediënten:
300 gr lamsvlees (lever, hart, nier)
150 gr lamsvlees
1 ui
3 teentjes knoflook
1 laurier blad
1 rode lombok
2 pruimtomaten
125 ml witte wijn
1/4 theel zout
1 eetl choricero peper
175 ml water
1/4 theel witte peper
7 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook in plakje. Hak de tomaten fijn. Snijd de lombok in ringen/reepjes.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de ui voor 5 minuten. Voeg dan de lombok, de knoflook en de laurier toe en bak het voor 4 minuten. Verwijder het laurierblad. Wrijf of maal de ui, de knoflook en de lombok fijn tot een pasta en zet apart.
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak het vlees samen met het zout en de peper voor 5 minuten. Voeg de wijn toe en bak het al roerend voor 1 minuut. Dan de tomaten toevoegen en bak voor 1 minuut. Vervolgens de choricero peper en de uienpasta toevoegen en meng goed. Dan het water toevoegen en kook afgesloten het geheel in 30 minuten gaar. Serveer.