Sambel Gorang Hati Ampela
pittige gebakken kippenlever met aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aardappel
2 kippenlevers en spiermagen
13 petai/peteh bonen
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut
3 rode lomboks
1 eetl kecap manis
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappel in kleine blokjes en de lever en de spiermaag in stukjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de petai in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappel goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de lever, de spiermaag en de aardappel toe en bak het gaar. Meng dan de kecap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Babi Taoco - gebakken varkensvlees
- Rempah 2 - gekruide gehaktballetjes
- Ayam Panggang Riau - geroosterde kip
- Babi Kecap Bali
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Ikan Nila Goreng Lengkuas - gebakken vis met laos
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Sayur Nangka Kapau - gestoofde gekruide nangka met groenten
- Kai Pad Ped - kip in kruidige saus
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...