eenvoudige Sajoer lodeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr spitskool
200 gr Sperziebonen
200 gr rebung (bamboespruiten)
1 theel zout
1 ui
4 teentjes knoflook
1 theel trassie
3 cm Laos, gekneusd
3 Salamblaadjes
1 groene lombok
440 ml kokosmelk
100 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de groenten in stukjes en blancheer deze kort in water. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de lombok in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de uii, de knoflook, de trassie, de laos, de lombok en de salam aan toe. Als het water kookt de kokosmelk toevoegen gevolgd door de groenten en het zout en stoof het geheel verder gaar.
ingrediënten:
200 gr spitskool
200 gr Sperziebonen
200 gr rebung (bamboespruiten)
1 theel zout
1 ui
4 teentjes knoflook
1 theel trassie
3 cm Laos, gekneusd
3 Salamblaadjes
1 groene lombok
440 ml kokosmelk
100 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de groenten in stukjes en blancheer deze kort in water. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de lombok in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de uii, de knoflook, de trassie, de laos, de lombok en de salam aan toe. Als het water kookt de kokosmelk toevoegen gevolgd door de groenten en het zout en stoof het geheel verder gaar.