Sambal goreng ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
3.5 cm laos
olie
4 salam blaadjes
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel, trasi bakar
1 theel, suiker
Cara Membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de gepelde eieren goudbruin. Haal de eieren uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Giet zoveel olie uit de wok/wadjan zodat er nog 3 eetl overblijft. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de laos en de salamblaadjes. Voeg dan de kokosmelk en zout naar smaak toe en laat het nog 2 minuten sudderen.
Giet de saus over de gehalveerde eieren en serveer.
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
3.5 cm laos
olie
4 salam blaadjes
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel, trasi bakar
1 theel, suiker
Cara Membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de gepelde eieren goudbruin. Haal de eieren uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Giet zoveel olie uit de wok/wadjan zodat er nog 3 eetl overblijft. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de laos en de salamblaadjes. Voeg dan de kokosmelk en zout naar smaak toe en laat het nog 2 minuten sudderen.
Giet de saus over de gehalveerde eieren en serveer.