Sambal Goreng Cabai
pittig roerbak van lomboks en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lomboks
100 gr garnalen, gedroogd
100 gr garnalen
100 gr kecombrang bloem
1 eetl limoen, sap
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de binnenste blaadjes van de kecombrang in dunne plakjes. Pel de garnalen en maak deze schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen en de lomboks toe en bak dit voor de helft gaar.
Dan de kecombrang toevoegen en bak deze zacht. Meng dan de gedroogde garnalen en het limoensap erdoor en bak het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ayam Pedas Sederhana - eenvoudige pittige smoor van kip
- Ayam Bakar Lumajang - geroosterde pittige kip
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Sate banjar - pittige kipsate
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Aunuve Habre - gestoomde tonijn in taro blad uit Papua NG
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Carang mas - Gefrituurde zoete aardappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...