logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Tainabu Nilalai
rundvleessoep met ribbetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees + ribbetjes
100 gr ambarellablad (Kedondong)
3 serehstengeld
2500 ml water
13 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 tomaten
5 takjes selderij
1 theel peper
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het ambarellablad zeer fijn. Hak de ribbetjes in stukken en snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de ambarella toe en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Snijd de selderij fijn.
Verhit in een wok/wadjan olie en bak hierin de helft van de sjalotten goudbruin en krokant. Schep deze uit de wok/wadjan en laat uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de rest van de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit toe samen met de peper, de plamsukker en het zout aan de soep en laat dit nog 15 minuten sudderen. Dan de tomaten en de selderij toevoegen en bestrooi het met de gebakken sjalotten. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 215 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148017