rundvleessoep met ribbetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees + ribbetjes
100 gr ambarellablad (Kedondong)
3 serehstengeld
2500 ml water
13 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 tomaten
5 takjes selderij
1 theel peper
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het ambarellablad zeer fijn. Hak de ribbetjes in stukken en snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de ambarella toe en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Snijd de selderij fijn.
Verhit in een wok/wadjan olie en bak hierin de helft van de sjalotten goudbruin en krokant. Schep deze uit de wok/wadjan en laat uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de rest van de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit toe samen met de peper, de plamsukker en het zout aan de soep en laat dit nog 15 minuten sudderen. Dan de tomaten en de selderij toevoegen en bestrooi het met de gebakken sjalotten. Serveer.
ingrediënten:
1000 gr rundvlees + ribbetjes
100 gr ambarellablad (Kedondong)
3 serehstengeld
2500 ml water
13 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 tomaten
5 takjes selderij
1 theel peper
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het ambarellablad zeer fijn. Hak de ribbetjes in stukken en snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de ambarella toe en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Snijd de selderij fijn.
Verhit in een wok/wadjan olie en bak hierin de helft van de sjalotten goudbruin en krokant. Schep deze uit de wok/wadjan en laat uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de rest van de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit toe samen met de peper, de plamsukker en het zout aan de soep en laat dit nog 15 minuten sudderen. Dan de tomaten en de selderij toevoegen en bestrooi het met de gebakken sjalotten. Serveer.