logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Gudeg nangka
Kip met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
kleine nangka
3,5 cm laos
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 eetl. gula jawa (geraspt)
4 salam blaadjes
zout
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip en de nangka in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de dunne kokosmelk met de boemboe, de nangka, de kip, de gula jaa, de laos en de salamblaadjes. Kook dit zachtjes voor 40 minuten en voeg dan de dikke kokosmelk toe. Stoof dit langzaam totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 206 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147997