logo

Recente Reacties

Sup Kari Ayam (Jawa Timur)
gekruide kippensoep met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kippendijen
200 gr garnalen
1500 ml kippenbouillon
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl maïzena
1 eiwit
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks, ontpit
1 theel terasi/trasi
7 cm kunyit
4 cm jahe
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel zout

Pelengkap:
complementair:
50 gr soun, geweekt
3 gekookte eieren, in partjes
2 eetl bawang goreng
1 takje (bleek)selderij, fijngesneden
schijfjes limoen

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pel de garnalen. Hak het vlees zeer fijn en meng het met het zout, de peper, de maïzena en het eiwit en vorm een homogene massa. Vorm dan kleine balletjes van de massa.
Verhit in een pan de bouillon en voeg de balletjes toe en kook deze gaar (gaan drijven). Voeg dan de garnalen toe en kook deze totdat ze van kleur veranderen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg het toe aan de bouillon. Kook het verder gaar. Leg in een kom wat van de pelengkap en schep daarover de soep. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 43275230