Sup Kari Ayam (Jawa Timur)
gekruide kippensoep met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kippendijen
200 gr garnalen
1500 ml kippenbouillon
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl maïzena
1 eiwit
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks, ontpit
1 theel terasi/trasi
7 cm kunyit
4 cm jahe
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel zout
Pelengkap:
complementair:
50 gr soun, geweekt
3 gekookte eieren, in partjes
2 eetl bawang goreng
1 takje (bleek)selderij, fijngesneden
schijfjes limoen
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pel de garnalen. Hak het vlees zeer fijn en meng het met het zout, de peper, de maïzena en het eiwit en vorm een homogene massa. Vorm dan kleine balletjes van de massa.
Verhit in een pan de bouillon en voeg de balletjes toe en kook deze gaar (gaan drijven). Voeg dan de garnalen toe en kook deze totdat ze van kleur veranderen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg het toe aan de bouillon. Kook het verder gaar. Leg in een kom wat van de pelengkap en schep daarover de soep. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pais Suung - gestoomde geroosterde gekruide oesterzwammen
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Maeun gyeranjjim - pittige eieren (banchan)
- Sepat terong - Geroosterde aubergines
- Sambal Goreng Kuwah - vlees met boontjes
- Piendang Ikan Kecap 2 - Vis in pittige ketjapsaus
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Cendol biji mutiara - Sagokorreltjes in zoete kokosmelk
- Tempe Goreng Taoco - gebakken gekruide tempe
- geroerbakte tauge met bieslook
Recente Reacties
Rendang Padang - gekruid rundvlees
1 week agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...Baro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoga uit van verse bonen, anders de gedroogde bonen een tijdje wekenBaro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoZonder de kacang te weken of te drogen?Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
3 weeks agoI like to cook original recipes because I remember the taste of the original dish!Rendang - rendang van rundvlees
1 month agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...