logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sup Kambing Pedas
pittig gekruide vleessoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsvlees
1500 ml water
3 cm jahe
2 theel zout
4 cm kaneel
3 kruidnagels
1 nootmuskaat
2 lente-uitjes
3 tomaten
2 bleekselderij (klein)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 rode rawits
1 theel peper

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
emping
limoen, partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de nootmuskaat fijn, Snijd de lente-ui in stukjes en de tomaten in partjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de jahe, het zout en het vlees en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten het vlees gaar stoven en zet apart. Zeef de bouillon en bewaar 1200 ml en schep het vlees weer bij de bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kaneel, de kruidnagels en de nootmuskaat voor 6 minuten. Voeg het dan toe aan de bouillon en breng het aan de kook. Dan op laag vuur de lente-ui en de tomaten toevoegen en kook het zacht.
Strooi de bawang goreng en de selderij erover en serveer het met de limoenpartjes en de emping.

Add comment

Submit

who is online

We have 48 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422109