logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Dim sum van varkenslees

Ingrediënten:
400 gr varkensgehakt
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl droge sherry of rijstwijn
50 gr bamboespruiten
2 theel sesamolie
2 eetl kristalsuiker
1 eiwit, licht geklopt
4,5 theel maïzena
24 wontonvelletjes

Bereiding:
In een kom roer het gehakt, de lente-uitjes, de bamboe, de sojasaus, de sherry, de sesamolie, de suiker en het eiwit goed door elkaar. Roer vervolgens de maïzena erdoor.
Leg dan de wontonvelletjes op een werkblad, schep een lepel vulling op elk velletje en bestrijk vervolgens de randen met een beetje water. Knijp daarna de randen van de velletjes stevig vast.
Leg in een stoompan een schone vochtige theedoek en leg hierop de wontons op. Dek de wontons af en stoom ze dan in 5-7 minuten gaar.

Variatie:
Eventueel kan je als vulling garnalen, kip gehakt of krab nemen, of een andere groente zoals geraspte wortel, of een andere smaakmaker, zoals chilipeper of gember.

Add comment

Submit

who is online

We have 44 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422109