logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Yu Xiang Rou Si - 鱼香肉丝
pittig varkensvlees met knoflooksaus

Ingrediënten vlees:
300 gr varken filet
2 theel Shoaxing rijstwijn
2 theel lichte sojasaus
3 theel water
1/8 theel zout
1 theel maizena

Ingrediënten groenten:
2 theel Sichuan pickled chilli (四川泡辣椒), anders vers gehakt
2 cm jahe
6 teentjes knoflook
60 gr geweekte judasoor (5 gr gedroogd)
60 gr bamboescheuten
40 gr wortel

Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasuas
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl maizena

Algemeen:
3 eetl olie
1 lente-ui

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng het vlees met de rijstwijn, de sojasaus, het water en het zout en wrijf het vlees in totdat het vocht is geaborbeerd. Meng dan de maizena erdoor en zet apart.
Hak de chilli, de jahe en de knoflook fijn. Snijd de judasoor, de wortel en de bamboescheuten julienne. Hak de lente-ui fijn.
Verhit een pan de olie en voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Schep het vlees dan uit de plan. Voeg dan de chilli, de knoflook en de jahe toe en meng goed. Dan de judasoor, de bamboescheuten en de wortel toevoegen en roerbak dit voor 30 seconden. Meng dan het vlees erdoor en bak dit voor 1 minuut.
Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar en voeg het toe aan het vlees en roerbak dit totdat de saus is ingedikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 167 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147973