Yu Xiang Rou Si - 鱼香肉丝
pittig varkensvlees met knoflooksaus
Ingrediënten vlees:
300 gr varken filet
2 theel Shoaxing rijstwijn
2 theel lichte sojasaus
3 theel water
1/8 theel zout
1 theel maizena
Ingrediënten groenten:
2 theel Sichuan pickled chilli (四川泡辣椒), anders vers gehakt
2 cm jahe
6 teentjes knoflook
60 gr geweekte judasoor (5 gr gedroogd)
60 gr bamboescheuten
40 gr wortel
Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasuas
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl maizena
Algemeen:
3 eetl olie
1 lente-ui
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng het vlees met de rijstwijn, de sojasaus, het water en het zout en wrijf het vlees in totdat het vocht is geaborbeerd. Meng dan de maizena erdoor en zet apart.
Hak de chilli, de jahe en de knoflook fijn. Snijd de judasoor, de wortel en de bamboescheuten julienne. Hak de lente-ui fijn.
Verhit een pan de olie en voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Schep het vlees dan uit de plan. Voeg dan de chilli, de knoflook en de jahe toe en meng goed. Dan de judasoor, de bamboescheuten en de wortel toevoegen en roerbak dit voor 30 seconden. Meng dan het vlees erdoor en bak dit voor 1 minuut.
Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar en voeg het toe aan het vlees en roerbak dit totdat de saus is ingedikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ayam Merica Hitam - smoor van kip met zwarte peper
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
- zoet-zuur varkensvlees
- Getuk Lindri 2 - Cassave-kokos cake
- Sambal Goreng Lidah - kruidige tong met aardappel in pittige saus
- Kue Lumpur - cakejes
- Rempejek udang - rijstemeelkoekjes van garnalen
- Cap cay - groentengerecht
- Gulai Kepala Ikan - curry van vissenkop
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...