Zī Rán Yáng Ròu - 孜然羊肉
roerbak van lamsvlees met jinten
Ingrediënten:
450 gr lamsvlees
1 eetl jinten
1 eetl maizena
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl komijn zaadjes
1rode ui
1/4 theel zout
3 gedroogde lomboks
1 bosje koriander
3 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en meng het met de jinten, de maizena, de lichte sojasaus, de rijstwijn en 1 eetl olie en laat dit 15 minuten marineren. Hak de lomboks fijn. Snijd de koriander in stukken en de ui in dunne reepjes.
Verhit een pan en voeg de olie toe en voeg het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur is verandert en zet apart.
Voeg dan de komijn zaadjes en de lomboks toe en bak het, op laag vuur, kort. Voeg dan het vlees en de ui toe en bak het op hoog vuur voor 1 minuut. Strooi dan het zout en de koriander erover, meng goed en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Cakalang fufu - Gestoofde tonijn
- Sateh ayam 2
- Sayur Labu Campur - gekruide gestoofde chayote
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Ayam Kuah Tongseng - gestoofde kip in romige saus
- Nasi Gurih Ayam Jamur - rijst met kip en paddenstoelen
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Bakwan Jagung Kencur - met kencur gekruide maiskoekjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...