Sate Pentul Daging Kambing Spesial
sate van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees
50 gr lamsvet
1 1/2 eetl asam water
50 ml santen asli
4 eetl kecap manis
13 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 cm laos
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
2 theel ketumbar
1 cm jahe
2 sereh/citroengras, witte deel
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met het asamwater, de kecap, de santen en het vlees en vet. Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes.
Rooster de sate daarna bruin en gaar boven een houtkoolvuurtjes en besprenkel het regelmatig met de marinade.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Goreng Istemewa
- Semur Tahu Tempe Bakar - gestoofde gebakken tahu en tempe in saus
- Wadjik ketan
- Sayur Rebung Masak Gurih - in kokosmelk gestoofde groenten
- Gulai Udang
- Tumis buncis daging giling - sperziebonen met gehakt
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Ayam Goreng Mentega Spesial - in boter gebakken kip
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...