logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sate Pentul Daging Kambing Spesial
sate van lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees
50 gr lamsvet
1 1/2 eetl asam water
50 ml santen asli
4 eetl kecap manis
13 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 cm laos
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
2 theel ketumbar
1 cm jahe
2 sereh/citroengras, witte deel

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met het asamwater, de kecap, de santen en het vlees en vet. Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes.
Rooster de sate daarna bruin en gaar boven een houtkoolvuurtjes en besprenkel het regelmatig met de marinade.

Add comment

Submit

who is online

We have 230 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148017