Daging Kambing Santan
in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
250 gr aardappelen
4 eetl kecap manis
250 ml santen asli
1000 ml santen cair
1 theel azijn
3 cm kaneel
Haluskan:
bumbu:
10 groene rawits
1 theel peper
4 cm jahe
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel zout
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in plkajes en de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en het azijn en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de santen cair en breng aan de kook. Voeg dan het vlees toe en kook het vrijwel gaar. Dan de aardappelen toevoegen en kook het verder gaar.
Vervolgens de santen alsi toevoegen en roer totdat de saus indikt. Strooi dan de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Taoco Cabai Hijau - groene pittige kip
- Penang Gai - penang kip curry
- Ilepao - geroosterde gekruide vis met sago
- Sambal Goreng Pundang - pittig gebakken vis uit Kalimantan
- Terong bumbu padang - gebakken aubergine uit Padang
- Tumis Caisim Ebi - gesauteerde choisam in kruidige saus
- Ayam Goreng Laos - Gebakken kip met laos
- Es Krim Adpokat - advocado-koffie ijs
- Pempek dos - visdeeg
- Santen - bereiding van kokosmelk
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...