Sambal Goreng Gasang
rundvlees in een zeer pittige rode peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
9 rode lomboks
2 theel asem
5 eetl water
3 cm kunyit
1/2 rode paprika
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trasi bakar
500 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de lomboks, de trasi en de kunyit fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetl water. Snijd de sjalotten, de paprika en de knoflook in dunne plakjes. Verhit een wok/wadjan en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Semur Kerang Hijau - gekruide gestoofde mosselen
- Sayur Gudek 3 - sajoer met nangka
- Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas
- Tumis Kangkung 2 - gekruide spinazie
- Pisang goreng - gebakken banaan
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...