Udang terung medan
gebakken garnalen met aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
3 salam blaadjes
3 rode lomboks
2 groene lomboks
4 honje / kecombrang blad
150 gr aubergine
150 ml water
1/4 theel palmsuiker
1 1/4 theel zout
4 belimbing
50 gr tekokak / mini aubergine / rimbang
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 cm kunyit
1 cm jahe
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen maar laat de staarten zitten. Snijd de lomboks in stukjes evenals de honje en de aubergine. Snijd ook de belimbing in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat de kleur verandert. Voeg dan de lomboks, honje blad en aubergine toe en bak dit voor 3 minuten. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Tenslotte de tekokak en de belimbing toevoegen en kook alles gaar.