logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Udang terung medan
gebakken garnalen met aubergine

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
3 salam blaadjes
3 rode lomboks
2 groene lomboks
4 honje / kecombrang blad
150 gr aubergine
150 ml water
1/4 theel palmsuiker
1 1/4 theel zout
4 belimbing
50 gr tekokak / mini aubergine / rimbang
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 cm kunyit
1 cm jahe
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen maar laat de staarten zitten. Snijd de lomboks in stukjes evenals de honje en de aubergine. Snijd ook de belimbing in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat de kleur verandert. Voeg dan de lomboks, honje blad en aubergine toe en bak dit voor 3 minuten. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Tenslotte de tekokak en de belimbing toevoegen en kook alles gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147901