Daging Masak Lengkuas
gebakken rundvlees met geraspte laos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 cm jahe
2 salam blaadjes
1000 ml water
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
100 gr laos, geraspt
1 eetl ketumbar
1 eetl asemwater
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
1/2 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook daarin samen met de jahe en de salam, het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in dunne plakjes. Laat 500 ml bouillon in de pan achter.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de bouillon, samen met de sereh, de jeruk purut, de laos, de ketumbar en het asemwater en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat het geheel koken totdat het vocht verdampt is. Schep alles uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees samen met de kruiden bruin.