logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Daging Masak Lengkuas
gebakken rundvlees met geraspte laos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 cm jahe
2 salam blaadjes
1000 ml water
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
100 gr laos, geraspt
1 eetl ketumbar
1 eetl asemwater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
1/2 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook daarin samen met de jahe en de salam, het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in dunne plakjes. Laat 500 ml bouillon in de pan achter.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de bouillon, samen met de sereh, de jeruk purut, de laos, de ketumbar en het asemwater en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat het geheel koken totdat het vocht verdampt is. Schep alles uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees samen met de kruiden bruin. 
 

Add comment

Submit

who is online

We have 265 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402334