logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bacem Daging Wangi
zoet gestoofde gebakken vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel/borst)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel asamwater
10 pandan blad
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
1 cm jahe
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel zout
5 eetl palmsuiker
1/4 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de pandan in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de pandan, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de helft van de kokosmelk toe en breng op laag vuur aan de kook en kook totdat de kokosmelk indikt.
Dan de overige kokosmelk en het asamwater toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Verhit in een een pan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 305 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157864