logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gulai Cincang
lamsvlees in pittige kokosmelk saus

Bahan-bahan:
ingrediënts:
6 sjalotten
8 cm kaneelstokje
250 gr lamskoteletjes
750 gr lamsbout
1 theel zout
2 plakjes asam gelugor (anders 3 theel asem)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
250 ml saten asli (dikke kokosmelk)
5 eetl olie

Haluskan;
boemboe:
1 eetl ketumbar
1 theel zwarte peperkorrels
1/2 theel jinten
1/2 nootmuskaat
3 kruidmagels
2 cardamon peulen
5 kemirie noten
9 rode lomboks
5 cm jahe
5 cm kunyit
5 cm laos
6 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Rooster in een koekepan de ketumbar, de jinten, de nootmuskaat, de kruidnagels, de cardamon en de kemirie voor 2 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in stukjes en halveer de koteletjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten samen met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit 4 minuten. Voeg dan het blees, het zout en de santen cair toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de santen asli toe en kook dit nog 2 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 121 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158204