Be Sampi Membase Bali
gestoofd gekruid vlees in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr base be sampi (zie recept)
800 gr rundvlees
2 serehstengels, gekneusd
5 cm laos, gekneusd
1000 ml rundvlees bouillon (zie recept)
1000 ml kokosmelk
2 salam leaves
1 theel zout
2 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 eetl olie
Taburan:
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de base voor 3 minutes. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 minuten rondom bruin. Voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de helft van de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Gebruik de overige bouillon om te zorgen dat het niet droog kookt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt is. Meng dan het zout en de peper erdoor en garneer het met de bawang goreng.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mi siram sapi - gele bami met ossenhaas
- Gebakken rijst met varkensvlees - 猪肉炒饭 - nasi goreng
- Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus
- Cumi-cumi - Inktvis met saus uit Padang
- Ayam Bakar Padang - geroosterde gekruide kip
- Gule Welli - Geroosterde gestoofde kip met saus
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Kuping babi kecap - Gebakken varkensoor in kecapsaus
- Ikan asam pedas - vis met zure aubergines
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...