groenten met lontong in een pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kousenband
100 gr taugé
100 gr kangkung (anders spinazie)
12 sjalotten
1 zakje lontong
2 eetl olie
krupuk of emping
2000 ml water
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
200 gr gebrande pinda’s
2 eetl petis udang
1 theel trasi bakar
6 rawits
5 teentjes knoflook
2 eetl gesmolten gula jawa (palmsuiker)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
krupuk of emping
1 eetlepel ketjap manis
Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de kouseband in stukjes en was de taugé en de kangkung. Breng in een pan het water aan de kook en kook hierin de lontong gaar en stevig. Haal de lontong uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in blokjes. BLancheer de groenten afzonderlijk van elkaar beetgaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een pasta en meng dit met water totdat er een dikke saus gevormd wordt. Meng dan de saus met de groenten en de lontong.
Besprenkel/bestrooi het met ketjap en de gebakken sjalotten en garneer het met emping/krupuk.
ingrediënten:
200 gr kousenband
100 gr taugé
100 gr kangkung (anders spinazie)
12 sjalotten
1 zakje lontong
2 eetl olie
krupuk of emping
2000 ml water
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
200 gr gebrande pinda’s
2 eetl petis udang
1 theel trasi bakar
6 rawits
5 teentjes knoflook
2 eetl gesmolten gula jawa (palmsuiker)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
krupuk of emping
1 eetlepel ketjap manis
Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de kouseband in stukjes en was de taugé en de kangkung. Breng in een pan het water aan de kook en kook hierin de lontong gaar en stevig. Haal de lontong uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in blokjes. BLancheer de groenten afzonderlijk van elkaar beetgaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een pasta en meng dit met water totdat er een dikke saus gevormd wordt. Meng dan de saus met de groenten en de lontong.
Besprenkel/bestrooi het met ketjap en de gebakken sjalotten en garneer het met emping/krupuk.