logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tumis Cumi-Cumi
gebakken inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleine inktvisjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahe), gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 lenteuitjes
2 kleine tomaatjes
1 klein bosje citroenbasilicum
3 eetl. olie
1/2 limoen (sap)
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in plakjes en ontpit de lomboks en snijd deze daarna ook fijn. Snijd de tomaten in partjes en de lentjeuitjes in reepjes. Snijd de inktvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gember, de sereh, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen met de inktzakjes toe en bak deze 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 2 minuten laten bakken

Add comment

Submit

who is online

We have 83 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158119