Tumis Cumi-Cumi
gebakken inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleine inktvisjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahe), gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 lenteuitjes
2 kleine tomaatjes
1 klein bosje citroenbasilicum
3 eetl. olie
1/2 limoen (sap)
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in plakjes en ontpit de lomboks en snijd deze daarna ook fijn. Snijd de tomaten in partjes en de lentjeuitjes in reepjes. Snijd de inktvissen in stukjes en bewaar de inktzakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gember, de sereh, de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de inktvissen met de inktzakjes toe en bak deze 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 2 minuten laten bakken
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Buncis Ayam Giling - roerbak van boontjes met kip
- Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta
- Tenggiri Jaya Wijaya - makreel in gekruide saus uit Papua
- Kluban Bothok - gestoofde gemengde groenten met gekruide kokos
- Kari Kacang Panjang - kousenband in gekruide kokosmelk
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Semur Panji - gestoofd gekruid plakjes rundvlees
- Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...