logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Aubergines met gehakt
Chinese roerbak

Ingrediënten:
2 aubergines (aziatische, langwerpig)
1/8 theel zout
water
75 gr varkensgehakt
2 cm jahe, vermalen
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn, anders mirin
3 eetl olie
3 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1/2 eetl doubanjiang/toban jiang, chiliebonensaus
1 eetl liche sojasaus
1/8 theel suiker
1/2 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd de aubergines in kleine blokjes. Vul een pan met water en voeg de aubergines toe samen met wat zout en laat dit voor 10 minuten staan. Laat het daarna goed uitlekken.
Meng het gehakt met de wijn, de gemalen gember en wat zout en zet apart. Snijd de lente-ui, de knoflook en de jahe in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de aubergines voor 8 minuten totdat deze acht zijn. Schep de aubergines uit de pan en zet apart.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak deze rul totdat het wit wordt. Schep dan uit de pan en zet apart.
Vervolgens 1 eetl olie toevoegen aan de pan en fruit de knoflook, de jahe, het witte deel van de lente-ui en de doubanjiang voor 2 minuten. Dan de aubergines, het vlees, de sojasaus, de suiker en de sesam olie toevoegen en meng goed.
Garneer het met het groene deel van de lente-ui en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 152 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428307