Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜
roerbak met knoflook en peper
Ingrediënten:
350 gr baby bok choy / Shanghai paksoi
1/2 theel zout
water
1 theel maizena
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 eetl water
5 teentjes knoflook
4 gedroogde lomboks
1 eetl olie
Bereiding:
Maak de paksoi schoon en snijd de harde onderkant eraf. Verhit in een pan voldoende water en breng het aan de kook. Voeg dan het zout en de paksoi toe en blancheer het voor 30 seconden. Giet af en spoel af met koud water.
Hak de knoflook en de lomboks fijn. Meng de maizena met het zout, de palmsuiker en het water.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks. Voeg dan de paksoi toe en roebak dit voor 20-30 seconden. Meng dan de maizena oplossing erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Tim Daging Cincang - gestoomde rijst met gehakt
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Daging Bumbu Kuning - gestoofd gekruid rundvlees met boontjes
- Kerang Hijau Saus Tiram - mosselen in een pittige oestersaus
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Sambal Mangga - snelle sambal van mango
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Gehu - krokant gebakken gevulde tahu pakketjes
- Coto Makasar - rundvlees in een kruidige bouillon
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...