gestoofde gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensgehakt
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
3 eetl ketjap manis
zout naar smaak
200 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de gember en de lomboks fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Meng het gehakt met de trassi, de lomboks, de knoflook en het zout en vorm hiervan balletjes. Verhit in een pan het water en stoof hierin de balletjes voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten en voeg dan de balletjes en en de ketjap toe en bak de balletjes nog 5 minuten. Eventueel wat bouillon toevoegen voor wat extra saus.
ingrediënten:
500 gr varkensgehakt
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
3 eetl ketjap manis
zout naar smaak
200 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de gember en de lomboks fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Meng het gehakt met de trassi, de lomboks, de knoflook en het zout en vorm hiervan balletjes. Verhit in een pan het water en stoof hierin de balletjes voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten en voeg dan de balletjes en en de ketjap toe en bak de balletjes nog 5 minuten. Eventueel wat bouillon toevoegen voor wat extra saus.