logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tjah Babi
gestoofde gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensgehakt
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
3 eetl ketjap manis
zout naar smaak
200 ml water
3 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de gember en de lomboks fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Meng het gehakt met de trassi, de lomboks, de knoflook en het zout en vorm hiervan balletjes. Verhit in een pan het water en stoof hierin de balletjes voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten en voeg dan de balletjes en en de ketjap toe en bak de balletjes nog 5 minuten. Eventueel wat bouillon toevoegen voor wat extra saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422298