logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Bola Daging
gehaktballetjes in een zoete kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundergehakt
500 gr aardappelen, gekookt
2 tomaten
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
7 kruidnagelen
1 salam blad
1 theel witte peper
1/2 theel nootmuskaat
6 eetl kecap manis
500 ml water
1 thee zout
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes, de knoflook fijn en de tomaten in kleine partje. Meng het gehakt met de aardappelen, de nootmuskaat en de pepper en vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de balletjes goudbruin en schep deze uit de wok/wadjan.
Voeg de knoflook en de sjalotten toe en bak deze voor 2 minuten. Voeg dan het water, de kecap, het salam blad, het zout, de kruidnagelen en de tomaten toe samen met de gehaktballetjes en laat dit zachtjes sudderen voor 10 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 233 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428474