Dendeng Kecap
dun gesneden gebakken rundvlees met pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 eetl asamwater
4 eetl kecap manis
3 rode lomboks
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf deze in met het asamwater. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit samen met de kecap door het vlees en laat het 30 minuten marineren.
snijd de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks krokant en zet apart.
Verhit in een pan de olie en bak het gemarineerde vlees bruin en gaar. Strooi de gebakken lomboks erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Goreng Tepung (Semarang) - gebakken kip in kruidige tomaten saus
- Mi Onglok Wonosobo - eiermie met vlees en groenten
- Ayam Besengek 5
- Kaeng khua sapparot - rode curry met ananas
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Jantung Ayam Masak Kecap - kip met kecapsaus
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Mi goreng Aceh - gebakken mie uit Atjeh
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Trassi Tumis Manado - gestoofde groenten uit Manado
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...