logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sapi Bumbu Wijen
gehaktballetjes in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel sesamolie
1 theel sesamzaad
100 gr bloem
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr wortel
100 gr paddenstoelen
1 sjalotje
1/2 ui
3 teentjes knoflook
2 eetl sesamolie
400 ml runderbouillon (zie recept)
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl kecap manis
3 eetl water
1/2 eetl maizena

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn en meng het met het gehakt , het zout, de sesamolie en het sesamzaad. Vorm hiervan kleine balletjes ter groote van een kwartel ei en meng het door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en gaar. Schep de balletjes uit de pan en laat deze uitlekken.
Snijd de wortel, de paddenstoelen, de sjalot, de knoflook en de ui in dunne plakjes. Verhit in een pan de sesamolie en fruit de sjalot, de ui en de knoflook voor 2 minuten. Danb de wortel en de paddenstoelen toevoegen bak deze zacht.
Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Meng dan het zout, de peper en de kecap erdoor.
Meng de maizena met het water en voeg het toe aan de saus en roer totdat het indikt. Voeg dan de balltjes toe en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 192 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402284