Sapi Bumbu Wijen
gehaktballetjes in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel sesamolie
1 theel sesamzaad
100 gr bloem
olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr wortel
100 gr paddenstoelen
1 sjalotje
1/2 ui
3 teentjes knoflook
2 eetl sesamolie
400 ml runderbouillon (zie recept)
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl kecap manis
3 eetl water
1/2 eetl maizena
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn en meng het met het gehakt , het zout, de sesamolie en het sesamzaad. Vorm hiervan kleine balletjes ter groote van een kwartel ei en meng het door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en gaar. Schep de balletjes uit de pan en laat deze uitlekken.
Snijd de wortel, de paddenstoelen, de sjalot, de knoflook en de ui in dunne plakjes. Verhit in een pan de sesamolie en fruit de sjalot, de ui en de knoflook voor 2 minuten. Danb de wortel en de paddenstoelen toevoegen bak deze zacht.
Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Meng dan het zout, de peper en de kecap erdoor.
Meng de maizena met het water en voeg het toe aan de saus en roer totdat het indikt. Voeg dan de balltjes toe en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mi siram sapi - gele bami met ossenhaas
- Gebakken rijst met varkensvlees - 猪肉炒饭 - nasi goreng
- Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus
- Cumi-cumi - Inktvis met saus uit Padang
- Ayam Bakar Padang - geroosterde gekruide kip
- Gule Welli - Geroosterde gestoofde kip met saus
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Kuping babi kecap - Gebakken varkensoor in kecapsaus
- Ikan asam pedas - vis met zure aubergines
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...