kleefrijst nagerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ketanmeel (kleefrijst bloem)
2500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
1000 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
900 ml dikke kokosmelk (santen asli)
keukenpapier
boter
Cara membuat:
Bereiding:
Meng het zout en de dunne kokosmelk door de bloem totdat er glad beslag gevormd wordt. Verhit het beslag in een pan zodat het gebonden wordt. Laat ver vervolgens afkoelen. Giet in een andere pan de palmsuiker en wat van de dikke kokosmelk bij elkaar en laat de suiker oplossen. Giet deze massa bij het beslag en roer dit er goed door. Dan de overige kokosmelk er door heen mengen en breng dit langzaam aan de kook. Kook het geheel zachtjes totdat de massa kleverig wordt en de olie vrijkomt.
Vet wat keukenpapier in en giet de massa op het keukenpapier en spreidt dit tot een rechthoek of vierkant. Laat het vervolgens afkoelen en stevig worden en snijd het daarna in stukken.
ingrediënten:
500 gr ketanmeel (kleefrijst bloem)
2500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
1000 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
900 ml dikke kokosmelk (santen asli)
keukenpapier
boter
Cara membuat:
Bereiding:
Meng het zout en de dunne kokosmelk door de bloem totdat er glad beslag gevormd wordt. Verhit het beslag in een pan zodat het gebonden wordt. Laat ver vervolgens afkoelen. Giet in een andere pan de palmsuiker en wat van de dikke kokosmelk bij elkaar en laat de suiker oplossen. Giet deze massa bij het beslag en roer dit er goed door. Dan de overige kokosmelk er door heen mengen en breng dit langzaam aan de kook. Kook het geheel zachtjes totdat de massa kleverig wordt en de olie vrijkomt.
Vet wat keukenpapier in en giet de massa op het keukenpapier en spreidt dit tot een rechthoek of vierkant. Laat het vervolgens afkoelen en stevig worden en snijd het daarna in stukken.