Nasi goreng rendang
gebakken rijst met tonijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tonijn, gekookt
2 groene lomboks
2 eieren
600 gr gekookte witte rijst
1/2 eetl vissaus
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel trassi
2 cm kunyit
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm kencur
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Versnipper de tonijn. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Schep dan de bumbu aan de kant en voeg de eieren toe en roer deze gaar. Voeg dan de rijst toe en schep dit erdoor. Dan de vissaus, het zout en de peper toevoegen en bak alles gaar. Dan de tonijn er door scheppen en bak alles nog voor 1 minuut. Strooi de bawang goreng erover en serveer.