logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tumis reboeng
sambal goreng van jonge bamboe
Bahan-bahan:
Ingredienten:
400 gr reboeng (bamboespruiten)
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel asem
1 theel zout
2 cm laos
2 salamblaadjes
1 rode lombok
2 groene lomboks
1 theel trassie
2 eetl olie
mespunt suiker
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de reboeng in kleine reepjes en kook dit 7 minuten. Snijd de sjalotten, de knoflook, de ontpitte lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie, de asem, de laos en de salamblaadjes voor 3 minuten. Voeg dan de reboeng en de kokosmelk toe en laat dit nog enige minuten sudderen. Als het te droog wordt nog een beetje water of kokosmelk toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 165 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402038