sambal goreng van jonge bamboe
Bahan-bahan:
Ingredienten:
400 gr reboeng (bamboespruiten)
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel asem
1 theel zout
2 cm laos
2 salamblaadjes
1 rode lombok
2 groene lomboks
1 theel trassie
2 eetl olie
mespunt suiker
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de reboeng in kleine reepjes en kook dit 7 minuten. Snijd de sjalotten, de knoflook, de ontpitte lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie, de asem, de laos en de salamblaadjes voor 3 minuten. Voeg dan de reboeng en de kokosmelk toe en laat dit nog enige minuten sudderen. Als het te droog wordt nog een beetje water of kokosmelk toevoegen.
Ingredienten:
400 gr reboeng (bamboespruiten)
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel asem
1 theel zout
2 cm laos
2 salamblaadjes
1 rode lombok
2 groene lomboks
1 theel trassie
2 eetl olie
mespunt suiker
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de reboeng in kleine reepjes en kook dit 7 minuten. Snijd de sjalotten, de knoflook, de ontpitte lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie, de asem, de laos en de salamblaadjes voor 3 minuten. Voeg dan de reboeng en de kokosmelk toe en laat dit nog enige minuten sudderen. Als het te droog wordt nog een beetje water of kokosmelk toevoegen.