logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rendang nangka
gekruide nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr nangka
1 serehstengel, gekneusd
950 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purutblaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis,
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes,
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de nangka in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de kokosmelk in een wok/wadjan en meng daarin de boemboe en de overige ingrediënten. Stoof dit alles totdat de olie vrijkomt. Voeg dan de nangka toe en stoof dit nog 1 uur. De saus moet dik en donker zijn.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422326