gekruide nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr nangka
1 serehstengel, gekneusd
950 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purutblaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis,
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes,
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de nangka in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de kokosmelk in een wok/wadjan en meng daarin de boemboe en de overige ingrediënten. Stoof dit alles totdat de olie vrijkomt. Voeg dan de nangka toe en stoof dit nog 1 uur. De saus moet dik en donker zijn.
ingrediënten:
450 gr nangka
1 serehstengel, gekneusd
950 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purutblaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis,
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes,
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de nangka in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de kokosmelk in een wok/wadjan en meng daarin de boemboe en de overige ingrediënten. Stoof dit alles totdat de olie vrijkomt. Voeg dan de nangka toe en stoof dit nog 1 uur. De saus moet dik en donker zijn.