logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rawon
zwarte rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingregiënten:
1000 ml water
400 g runderpoelet
2,5 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
3 djeruk perut blaadjes
3 salam blaadjes
1 theel witte peper
zout
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 kluwek (pit)
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks (Spaanse peper)
3 cm kunjit (turmeriek)

Taburan:
garnering:
100 g taugé of falfalla
bawang goreng

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd daarna het vlees in pouletstukjes. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe ongeveer 3 minuten. Voeg dan de laos, de sereh en djeruk perut, de salam bij en bak dit zachtjes 2 minuten mee.
Vervolgens het vlees toevoegen, eventueel naar smaak peper en zout en bak het vlees nog 5 minuten. Dan het water erbij doen en het geheel zo'n 2 uur laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Serveren met taugé en bawang goreng

Add comment

Submit

who is online

We have 42 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422235