Telur Petis Pedas
pittige eieren met petis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, gekookt
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl petis udang
200 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 rode rawits
2 cm lengkuas/laos
3 cm temu kunci
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de petis en de kokosmelk toe en breng aan de kook.
Dan de eieren toevoegen en kook op laag vuur totdat de olie van de kokosmelk vrijkomt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Telor Bumbu Kacang - eieren in een pindasaus
- Kaeng khua sapparot - rode curry met ananas
- Igado - gebakken varkensvlees en lever in saus
- Nasi Jaha
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Tumis Daun Genjer - Gestoofd moeraskruid met garnalen
- Daging Goreng Mentega Cabai Hijau - gebakken rundvlees met groene pepers
- Tumis Petsai Udang - pittig gestoofde kool met garnalen
- Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...