logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Telur Petis Pedas
pittige eieren met petis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, gekookt
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl petis udang
200 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 rode rawits
2 cm lengkuas/laos
3 cm temu kunci
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de petis en de kokosmelk toe en breng aan de kook.
Dan de eieren toevoegen en kook op laag vuur totdat de olie van de kokosmelk vrijkomt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 133 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402248