tahu met tauge in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 tahu/tofu
100 gr tauge
1 takje selderie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
3 eetl water
1 eetl rijstazijn
3 eetl kecap manis
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de sjalot, de knoflook, de lombok en de palmsuiker tot een pasta. Hak de selderie fijn en blancheer de tauge.. Meng de asem met het water en het zout. Snijd de tahu in plakken en deze in driehoekjes en meng dit met het asemwater en laat dit 1 uur intrekken. Meng de pasta met de rijstazijn, de kecap, de selderie en de tauge.
Verhit in een wok olie en bak hierin de tahu/tofu in 5 minuten goudbruin. Leg de tahu/tofu op een bord en giet hierover de tauge met saus.
ingrediënten:
150 tahu/tofu
100 gr tauge
1 takje selderie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
3 eetl water
1 eetl rijstazijn
3 eetl kecap manis
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de sjalot, de knoflook, de lombok en de palmsuiker tot een pasta. Hak de selderie fijn en blancheer de tauge.. Meng de asem met het water en het zout. Snijd de tahu in plakken en deze in driehoekjes en meng dit met het asemwater en laat dit 1 uur intrekken. Meng de pasta met de rijstazijn, de kecap, de selderie en de tauge.
Verhit in een wok olie en bak hierin de tahu/tofu in 5 minuten goudbruin. Leg de tahu/tofu op een bord en giet hierover de tauge met saus.