Tempe Goreng Taoco
gebakken gekruide tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempe
2 lente-ui
300 gr bloem
30 gr rijstmeel
30 gr sagomeel
450 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palsmuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 eetl taoco
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne plakken. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de bumbu met de lente-ui, de bloek, de rijstmeel, de sagomeel, het zout, de palmsuiker, de peper en het water en vorm een homogeen beslag.
Wentel de tempe door het mengsel. Verhit in een pan voldoende olie en bak de tempe goudbruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Gurame Bumbu Rujak - gebakken vis met rujaksaus
- Ayam Panggang Kecap 2
- Pla Nung Khing Sai Het - gestoomde vis met gember en paddenstoelen
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayam panggang bumbu cabai hijau - gegrilde kip met groene pepers
- Cucur
- Nasi Uduk Betawi - geurende kokosrijst uit Jakarta
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Bubur Tajin Biruh - Groene pap
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...