Kohu-Kohu
gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn of zwaardvis
500 gr tonijn of zwaardvis
1 theel zout
1 citroen, sap
200 gr komkommer
1/4 jonge kokosnoot
100 gr tauge
7 kouseband
10 takjes kemangi
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode lomboks
4 rode rawits
1 theel trassi
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het citroensap maar laat 1 eetl citroensap over. Stoom de vis vervolgens gaar en pluk deze uit elkaar (zeer fijn)
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes, ontpit de komkommer en snijd deze fijn. Rasp de kokosnoot.
Meng de kokos, de bumbu, de tauge, de kemangi, de kouseband, de komkommer, het citroensap en de vis goed door elkaar en serveer.