logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kohu-Kohu
gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn of zwaardvis
1 theel zout
1 citroen, sap
200 gr komkommer
1/4 jonge kokosnoot
100 gr tauge
7 kouseband
10 takjes kemangi
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode lomboks
4 rode rawits
1 theel trassi
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het citroensap maar laat 1 eetl citroensap over. Stoom de vis vervolgens gaar en pluk deze uit elkaar (zeer fijn)
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes, ontpit de komkommer en snijd deze fijn. Rasp de kokosnoot.
Meng de kokos, de bumbu, de tauge, de kemangi, de kouseband, de komkommer, het citroensap en de vis goed door elkaar en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 208 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428602