Gestoofd gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1450 gr varkensbuik zonder zwoerd,
1500 ml water
5 eetl. olie
6 eetl. ketjap manis
2 theel, ketjap asin
2 theel, andalimanpoeder
1 theel, zwarte peper,
zout naar smaak
150 ml varkensbloed
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 cm gember (jahe/djahé)
9 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kook het vlees met het water voor 30 minuten en snijd het vlees daarna in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen samen met het vlees en dit 15 minuten laten sudderen. Als het te droog wordt dan wat bouillon toevoegen.
ingrediënten:
1450 gr varkensbuik zonder zwoerd,
1500 ml water
5 eetl. olie
6 eetl. ketjap manis
2 theel, ketjap asin
2 theel, andalimanpoeder
1 theel, zwarte peper,
zout naar smaak
150 ml varkensbloed
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 cm gember (jahe/djahé)
9 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kook het vlees met het water voor 30 minuten en snijd het vlees daarna in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen samen met het vlees en dit 15 minuten laten sudderen. Als het te droog wordt dan wat bouillon toevoegen.