Getcok
Rundvlees in saus met sesamzaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
zout naar smaak
300 gr runderhart
3 sjalotten
3 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
5 zure stervruchten (belimbing wuluh)
olie
75 gr geraspte kokos
3 eetl sesamzaadjes
2 limoenen (sap)
200 ml kokosmelk
water
Haluskan:
boemboe:
6 teentjes knoflook
3 rawits
7 kemirinootjes
1 theel asem
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
3 sjalotten
2 eetl sesamzaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst het vlees in water voor 2 uur met wat zout. Voeg na 75 minuten het hart toe en kook dit mee. Schep daarna het vlees en het hart uit de pan en snijd dit in dunne plakjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten fijn. Snijd de stervruchten in plakjes en de jurut purut zeer fijn. Bak de kokos in een droge koekepan goudbruin evenals de sesamzaadjes. Wrijf of maal de kokos en de sesamzaadjes afzonderlijk fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierinde boemboe samen met de jeruk purut en de lomboks voor 2 minuten en voeg dan de laos, het zout en de sereh toe en bak het geheel nog 1 minuut. Dan de kokos en de kokosmelk toevoegen. Vervolgens de gebakken sjalotten, de stervruchten, het limoensap en het vlees toevoegen en onder voortdurend omscheppen dit alles nog 3-5 minuten laten sudderen.
Voor de garnering de sjalotten in dunne plakjes snijden en deze goudbruin bakken. Voor het serveren de gebakken sjalotten en de sesamzaadjes over het gerecht strooien.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Goreng Tepung (Semarang) - gebakken kip in kruidige tomaten saus
- Mi Onglok Wonosobo - eiermie met vlees en groenten
- Ayam Besengek 5
- Kaeng khua sapparot - rode curry met ananas
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Jantung Ayam Masak Kecap - kip met kecapsaus
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Mi goreng Aceh - gebakken mie uit Atjeh
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Trassi Tumis Manado - gestoofde groenten uit Manado
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...