logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Getcok
Rundvlees in saus met sesamzaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
zout naar smaak
300 gr runderhart
3 sjalotten
3 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
5 zure stervruchten (belimbing wuluh)
olie
75 gr geraspte kokos
3 eetl sesamzaadjes
2 limoenen (sap)
200 ml kokosmelk
water

Haluskan:
boemboe:
6 teentjes knoflook
3 rawits
7 kemirinootjes
1 theel asem
zout naar smaak

Taburan:
garnering:
3 sjalotten
2 eetl sesamzaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst het vlees in water voor 2 uur met wat zout. Voeg na 75 minuten het hart toe en kook dit mee. Schep daarna het vlees en het hart uit de pan en snijd dit in dunne plakjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten fijn. Snijd de stervruchten in plakjes en de jurut purut zeer fijn. Bak de kokos in een droge koekepan goudbruin evenals de sesamzaadjes. Wrijf of maal de kokos en de sesamzaadjes afzonderlijk fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierinde boemboe samen met de jeruk purut en de lomboks voor 2 minuten en voeg dan de laos, het zout en de sereh toe en bak het geheel nog 1 minuut. Dan de kokos en de kokosmelk toevoegen. Vervolgens de gebakken sjalotten, de stervruchten, het limoensap en het vlees toevoegen en onder voortdurend omscheppen dit alles nog 3-5 minuten laten sudderen.
Voor de garnering de sjalotten in dunne plakjes snijden en deze goudbruin bakken. Voor het serveren de gebakken sjalotten en de sesamzaadjes over het gerecht strooien.

Add comment

Submit

who is online

We have 208 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402068