logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Oseh-Oseh 2
gehaktballetjes in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
3 sjalotten
3 jerut purut blaadjes
1 serehstengel
2 theel asem
4 eetl water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel trassi bakar
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 kemirinoten

Cara membuat:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en meng dit samen met de boemboe door het gehakt. Meng er eventueel een ei doorheen. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de balletjes rondom bruin. Voeg dan de jerut purut, het asemwater, de sereh en de kokosmelk toe en laat de balletjes langzaam gaar sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 46 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148074