logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Oseh-Oseh
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr vlees
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
olie

Haluskan:
boemboe:
2 kemirienoten
4 cm laos
1/2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
6 sjalotten
1 theel trassi
2 jeruk purut blad
1 theel asem
1/2 theel suiker
zout naar smaak

Cara-membuat:
bereiding::
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de kokosmelk toevoegen en het vlees gaar sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 54 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422109